Monday, August 19, 2019

5 Polisi Insurans Perjalanan Terbaik Untuk Rakyat MalaysiaSekarang semua orang boleh dengan mudah terbang, perjalanan dunia menjadi sangat popular. Perjalanan yang kerap bermakna peluang kemalangan dan penyakit yang berlaku apabila kita berada di luar negara juga lebih tinggi.

Syukurlah, kami mempunyai pelbagai pilihan insurans perjalanan dengan faedah komprehensif pada kos terendah yang tersedia hari ini. Tetapi di manakah kita mulakan? Apakah dasar insurans perjalanan yang bagus dan berapa kosnya? Syarikat manakah yang patut saya pilih? Jika anda bertanya soalan ini, kami mendapat jawapan untuk anda.Kami di CompareHero telah melakukan kerja untuk anda dan menyusun senarai 5 syarikat insurans perjalanan terbaik pada tahun 2019. Walaupun ini adalah beberapa syarikat insurans terbaik, rancangan yang anda pilih akhirnya akan bergantung kepada apa yang sebenarnya keperluan anda. Dengan itu, mari bermula.

AIG


Insurans perjalanan AIG adalah adat untuk semua orang. Oleh itu, terdapat 4 rancangan utama untuk dipilih: Deluxe, Standard, Basic, dan Domestik. Keempat rancangan ini mengandungi faedah perubatan, faedah kemalangan peribadi, dan Bantuan Perjalanan Worldwide 24/7.

Deluxe adalah insurans perjalanan paling lengkap dengan perlindungan sehingga RM1,000, 0000 untuk faedah perubatan dan RM 300,000 untuk faedah kemalangan peribadi. Anda juga mendapat perlindungan sebanyak RM25,000 untuk pembatalan perjalanan dan RM2,100 untuk kelewatan perjalanan. Harga? Pelan Deluxe bermula pada RM80 seorang.

Berikut adalah ringkasan ringkas mengenai tawaran 4 pelan insurans perjalanan AIG:

Satu titik tambah insurans perjalanan AIG adalah keupayaan untuk menyesuaikan pelan anda untuk tempoh anda sehingga satu tahun penuh. Anda boleh melakukan ini apabila memilih pelan insurans dalam talian.

AXA SmartTravel


Jika ada satu syarikat yang sama dengan insurans perjalanan, itu AXA. Memperkenalkan pelan insurans SmartTravel AXA - perlindungan perjalanan yang komprehensif untuk anda. Manfaat umum pelan SmartTravel AXA termasuk yang berikut:

1. Kelewatan Perjalanan (6 jam atau lebih)
2. Perbelanjaan Perubatan Kecemasan (sehingga RM300,000)
3. Kerosakan Bagasi atau Kelewatan (sehingga RM800)
4. Pembatalan lawatan (sehingga RM20,000)
5. Pengangkutan Perubatan Kecemasan yang tidak terhad
6. Perlindungan Lebih Sewa Kereta Sewa (sehingga RM1,000)

Sebagai perbandingan dengan AIG, insurans SmartTravel AXA adalah lebih murah. Sebagai contoh, pelan VIP SmartTraveller yang membandingkan dengan pelan Standard AIG hanya RM39 manakala planaris AIG pada RM45. Itulah perbezaan besar walaupun dengan lebih banyak faedah.

Selain menjadi pilihan yang lebih murah, kakitangan talian AXA bersedia untuk menerima pertanyaan dan pertanyaan anda. Cuma gunakan fungsi sembang di laman web apabila memilih pelan dan melihat petikan anda. Anda juga boleh menjawab soalan anda pada halaman FAQ dan lembaran pendedahan produk.

Chubb


Pemain baru dalam pasaran insurans perjalanan, insurans perjalanan Chubb mengkhusus dalam mewujudkan penyelesaian yang mudah untuk liputan perjalanan anda. Sejak 2019, insurans Chubb menyediakan 3 jenis pelan perjalanan untuk anda memilih dari: Chubb First, Chubb Executive, dan Chubb Premium. Walaupun harga yang lebih tinggi daripada beberapa pemain yang lebih besar di luar sana, ia agak munasabah kerana anda boleh menambah faedah seperti yang berikut:

1. Perbelanjaan Perubatan susulan (selepas perjalanan anda)
2. Rawatan Alternatif
3. Pengawal Kanak-kanak (perlindungan untuk anak anda bergantung)
4. Tuntutan untuk Golf Hole-In-One (RM1,000)
5. Elaun Kesulitan Rumah
6. Penjagaan Binatang

Anda mungkin ingin mempertimbangkan add-on ini untuk pakej insurans perjalanan anda bergantung pada rancangan perjalanan anda.

Etiqa Travel 360


Bagaimana jika saya tidak menuntut apa-apa? Apa yang saya dapat balik? Insurans perjalanan Maybank terkenal Etiqa telah menjawab soalan itu. Etiqa menawarkan pakej insurans perjalanan yang panjang, tetapi anda sudah mempunyai idea apa yang perlu diperhatikan. Keistimewaannya terletak pada rancangan 360 Perjalanan dan Takaful Trip 360. Kedua-duanya sama dari segi jumlah liputan (kecuali Takaful), anda mendapat perlindungan insurans yang menyeluruh apabila bergerak.

Perjalanan 360 dan Travel 360 Takaful meliputi keadaan yang tidak dijangka yang paling penting seperti kelewatan bagasi, perbelanjaan perubatan, kehilangan barang berharga, kehilangan dokumen perjalanan, dan kematian dan hilang upaya kekal. Walau bagaimanapun, ia juga memberi anda pampasan masa nyata.

Etiqa Travel 360 menawarkan RM100 untuk kelewatan penerbangan selama 2 jam walaupun tanpa mengemukakan tuntutan. Apa yang lebih baik, Perjalanan 360 adalah pelan tanpa tunai untuk rawatan perubatan semasa perjalanan. Anda juga boleh menambah aktiviti mencabar ke senarai liputan. Sebagai topping pada kek, Etiqa menawarkan rebat 25% tambahan apabila anda memohon secara dalam talian. Ini adalah salah satu rancangan yang anda mahu.

Allianz Travel Care


Anda tahu anda boleh bergantung kepada syarikat yang pakar dalam insurans kemalangan peribadi untuk melindungi perlindungan perjalanan anda. Insurans perjalanan Allianz membawa satu pelan sederhana namun holistik untuk anda pilih. Pendekatan langsungnya mudah difahami dalam pelan Penjagaan Perjalanan Allianz. Pelan asas meliputi perkara berikut:

1. Kematian Akibat Kemalangan & Kekal Hilang 2. Upaya Kekal akibat Kemalangan
3. Perbelanjaan perubatan
4. Pemindahan Perubatan Kecemasan dan Pemulangan
5. Pembatalan Deposit atau Pembatalan Perjalanan
6. Kerugian atau Kerosakan ke Bagasi Peribadi atau Kesan Peribadi
7. Kerugian atau Kerosakan kepada Dokumen Perjalanan
8. Kelewatan Bagasi & Perjalanan
9. Anda juga boleh menambah insurans sukan untuk melindungi aktiviti berbahaya.

Memohon Allianz Travel Care adalah salah satu aplikasi yang paling mudah, kerana anda boleh mengisi secara online. Hebat bagi mereka yang tidak tahu bagaimana untuk memohon insurans perjalanan. Hanya dapatkan maklumat perjalanan anda dan masukannya ke laman web Allianz Travel Care dan anda akan mendapat sebutan contoh. Anda kemudian boleh memilih untuk mendapatkan sebutan penuh (dengan liputan tambahan) atau teruskan pembelian

Akhirnya, tidak ada pelan terbaik untuk insurans perjalanan. Ia semua bergantung kepada liputan yang anda inginkan dan berapa premium yang anda sanggup bayar. Tempoh perjalanan anda juga penting - jika anda sentiasa bergerak, sebaiknya pergi untuk rancangan tahunan. Apapun pilihan anda, anda tidak boleh salah dengan mana-mana 5 pelan insurans perjalanan di atas.

Tags: AIG , allianz , axa , Chubb , Etiqa , insurans perjalanan

Advertiser